Noen vil kalle det førtiårskrise

13.03.2014 14:07

Barneskolelærer Arild Kvernmo går Birken på ski for tredje gang i morgen, og han har forberedt seg bedre enn tidligere. Tidligere har han begynt å trene i januar, men nå begynte han litt før.

- Målet er å slippe og se femtallet, forteller han. De to første årene har han gått på 05:30. Han gikk en tur i løypa for et par uker siden, noe kroppen hans ikke tålte. – Jeg når nok målet mitt med å ikke se femtallet, for i år ser jeg nok sekstallet.

Kvernmo ser på Birken som et treningsmål. – Noen kaller det 40-årskrisa, men for meg er det et treningsmål. Motivasjonen til å komme over fjellet er å  komme hjem til sofaen når han er ferdig.

Han begynte å gå Birken for å prøve å få med seg flere av kollegaene på Rena Barneskole, men i år er det bare han, lærer Roger Gulbrandsen og rektor Trond Ole Myrvold som går fra Rena barneskole.

Taktikken til Kvernmo er å ta det rolig opp til Raufjellet, og ta i bruk så mye staking som mulig derfra. Det han vil tipse debutanter i år med, er at de bør gå alene og ikke sammen med noen. – Gå ditt eget løp, og husk å spise og drikke godt.

Når han kommer i mål forteller han at planen er å ligge på sofaen helt til januar, kanskje litt kortere, før det braker løs igjen neste år.

www.youtube.com/watch?v=4pyv62oUbCc&list=PLQdfskIi7aoXXq2aHWIB9i8oLLKSJBARt