Klare for UngdomsBirken ski

07.03.2014 09:29

Skigjengen fra Åmot Ungdomsskole blir motivert av å trene sammen.

Elevene ved valgfaget “Fysisk aktivitet og helse” på Åmot Ungdomsskole har dette året hatt et stort fokus på UngdomsBirken.  Sju ivrige birkebeinere sier at de har hatt mange harde treningsøkter på skolen. De har blant annet hatt mange intervaller, trent styrke og gått mye på ski. De syns alle det er gøy å trene alene, men denne gjengen synes det er mer motiverende å trene sammen. Når de trener sammen føler de at de hjelper hverandre med å gi alt. Det forsterker også konkurranseinstinktet.

Det er flere grunner til at ungdommene har lyst til å gå birken. Noen vil prøve noe nytt, andre vil ha en utfordring og et treningsmål, mens noen allerede har rennet som en rutine. Enkelte er også med i Åslia Skiklubb og trener flere ganger i uken.

Birkebeinerne har tips til dem som har lyst til å gå UngdomsBirken. De sier det er lurt å trene mye styrke og staketrening, et balansert kosthold er også viktig. – Det er lurt å gå mye ski på fritiden, tipser Petter Eng-Øvermo.

Siden temperaturen varierer er deltagerne usikre på hvilken smøring de skal velge. Noen tror det blir klisterføre, mens andre leverer skiene sine til sporten for å få hjelp. Alle nøler når spørsmålet om tid blir stilt. Men de satser på under en time, mens de rutinerte er opptatt av å slå sin gamle tid. –Jeg føler et visst press, sier Martin Nordvold Lunde som er en tidligere UngdomsBirkekebeiner.

Da de skal varme opp i forkant av løpet, handler det mest om å holde seg i bevegelse. De tester også skiene. Løypa går mye nedover og bortover, enkelte har ingen spesiell taktikk, mens andre kjører for fullt hele veien.

Vi ønsker birkebeinerne lykke til på ungdomsbirken 9.mars!